eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Αγωνιζόμαστε...

Χειροσφαίριση (Χαντμπολ)

 

Την Παρασκευή 12-12-2014 πραγματοποιήθηκαν οι Σχολικοί αγώνες Χειροσφαίρισης Γυμνασίων και ΑΜΕΑ (Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) για το σχολικό έτος 2014-15.
Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πάτρας κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση με μεικτή ομάδα μαθητών αποτελούμενη στην πλειοψηφία από μαθητές της Β΄τάξης. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη νίκη, την εξαιρετική συνεργασία των αθλητών (αγόρια κορίτσια),αλλά και για το γεγονός ότι αγωνίστηκαν και νίκησαν μαθητές μεγαλύτερης τάξης των άλλων σχολείων. Ιδιαίτερη μνεία στον εξαιρετικό τερματοφύλακα, παίκτη - έκπληξη του αγώνα, Πανάρετο Ανδρέα, που η συμβολή του στον αγώνα ήταν καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα της νίκης.


  • Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ)

  • Την Παρασκευή 27-02-2015 στο κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες καλαθοσφαίρισης Γυμνασίων και ΑΜΕΑ(Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ), σχολικού έτους 2014-15 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Αχαΐας
    Το Π.Π.Γ.Π.Π συμμετείχε με τρεις ομάδες, (δύο ομάδες μεικτές και μία αγοριών) με μαθητές-τριες και από τις τρεις τάξεις. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες όλων των σχολείων που συμμετείχαν στην διοργάνωση.
    Και οι τρεις ομάδες του Π.Π.Γ.Π.Π. σημείωσαν νικηφόρα αποτελέσματα στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι».

 


 

Πετοσφαίριση (Βόλεϋ)

Την Τρίτη 31-3-2015 στο κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες πετοσφαίρισης Γυμνασίων και ΑΜΕΑ, σχολικού έτους 2014-15.
Το Π.Π.Γ.Π.Π συμμετείχε με τρεις ομάδες, (δύο ομάδες μεικτές και μία αγοριών) με μαθητές-τριες και από τις τρεις τάξεις. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε φιλικό και συνεργατικό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες του σχολείου μας αλλά και των άλλων σχολείων που συμμετείχαν στην διοργάνωση.
Το Π.Π.Γ.Π.Π διακρίθηκε επιτυγχάνοντας νίκες και πολύ καλή εμφάνιση συνολικά στη διοργάνωση. Άλλωστε σημασία στους αγώνες δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή και η προσπάθεια, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Κλασσικός Αθλητισμός

Μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις είχε η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών στους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Γυμνασίων & Σχολείων Ειδικής Αγωγής, σχολικού έτους 2014-15 (Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ)».


Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο «Παμπελοποννησιακό» Στάδιο Πάτρας την Τετάρτη 1-4-2015 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Αχαΐας.
Τα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος οι μαθητές-τριες του Π.Π.Γ.Π.Π είναι τα εξής: Δρόμοι: 80 μ., 300 μ., 1000 μ., 5.000 μ βάδην και άλμα σε ύψος.


Συγκεκριμένα την πρώτη θέση στα 5.000 βάδην κατέλαβε ο Φερμελής Βασίλειος μαθητής της Γ΄ τάξης, δεύτερη θέση στα 80 μ. ο Σταθόπουλος Γεώργιος επίσης μαθητής της Γ ΄τάξης. Οι υπόλοιποι μαθητές-τριες προσπάθησαν και διακρίθηκαν σε πολύ καλές θέσεις αγωνιζόμενοι με ήθος και σύμφωνα με τα Ολυμπιακά ιδεώδη.