eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ CANTO EXPERIMENTAL,
ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Με πολύτιμες εμπειρίες και με το 3ο βραβείο της κατηγορίας της στις αποσκευές της επέστρεψε η Canto Experimental, η χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Παν/ μίου Πατρών αργά το βράδυ της Κυριακής από τη Σερβία. Η χορωδία είχε μεταβεί στην πόλη Novi Sad της Σερβίας, προκειμένου το Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 να λάβει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών. Στο διαγωνισμό αυτό είχε προκριθεί μετά την επιτυχή της παρουσία στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας) το Μάρτιο του 2015.


Η Χορωδία, υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής του Σχολείου κ. Ιωάννας Μιντιλογλίτη και με συνοδεία στο πιάνο τον κ. Παναγιώτη Χατζηαντωνίου (καθηγητή Πληροφορικής στο Σχολείο) παρουσίασε ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό πρόγραμμα: το παραδοσιακό εβραϊκό τραγούδι Basha'na, το γαλλικό κινηματογραφικό τραγούδι Vois sur ton Chemin (από την ταινία «Παιδιά της Χορωδίας»), το σέρβικο παραδοσιακό τραγούδι Niska Banja σε δίφωνες εκτελέσεις και σε τρίφωνες εκτελέσεις το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι «Λεμονάκι» a capella, τη «Συννεφούλα» του Δ. Σαββόπουλου και την επική σύνθεση του Karl Jenkins «Adiemus».


Ο Διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο ιστορικό Γυμνάσιο "Jovan Jovanovic Zmaj" του Novi Sad, και είχε διοργανωθεί από τον Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Vojvodina. Συμμετείχαν χορωδίες από όλη την Ευρώπη, οι οποίες παρουσίασαν έργα υψηλού μουσικού επιπέδου άψογα εκτελεσμένα. Γι' αυτό και η κριτική επιτροπή υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρή, αξιολογώντας λεπτομερώς την κάθε εμφάνιση.


«Το βραβείο υπήρξε απλώς η παράπλευρη ωφέλεια μιας συναρπαστικής εμπειρίας, σαν αυτή που ζήσαμε σε αυτόν το Διαγωνισμό, σε μια χώρα με μακρά μουσική παράδοση», δήλωσε η κ. Μιντιλογλίτη, ενώ την ίδια αίσθηση αποκόμισαν και όσοι συνόδευσαν τη χορωδία (την αποστολή συνόδευε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αθανασία Μπαλωμένου, η εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Πλακούδα καθώς και αρκετοί γονείς).


Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά-μέλη της χορωδίας Canto Experimental που αποτελείται από τους:


ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΒΟΖΑΪΤΗ ΛΥΔΙΑ-ΜΑΡΙΑ, ΒΡΥΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΖΑΠΑΝΤΕΣ-ΠΑΥΛΟΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΗ ΜΕΛΙΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΝΝΑΒΟΥ ΑΝΝΑ, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΥΠΡΑΞΙΑ, ΚΡΙΤΣΙΝΕΛΙΑ ΑΝΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΛΙΑΝΑ ΝΕΦΕΛΗ, ΛΙΑΡΟΜΜΑΤΗ ΙΛΕΑΝΑ, ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ, ΜΑΓΚΑΦΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΜΗΧΑΝΕΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΛΗΤΩ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΟΥΛΑΣΤΙΔΗ ΜΕΛΙΑ-ΑΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΙΤΗΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΣΜΥΡΙΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΦΟΙΒΟΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ, ΤΖΕΛΕΠΗ ΑΝΝΑ, ΦΕΡΜΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ-ΕΛΕΝΗ

Μουσική Συνοδεία:

Βιολί: Μυρσίνη Συριοπούλου, Κωνσταντίνος-Κυριάκος Σιτήστας

Φλάουτο: Λυδία-Μαρία Βοζαΐτη, Μελίνα-Γεωργία Καλλιντέρη

Πιάνο: Παναγιώτα Κυριακουλοπούλου

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στον Μάριο Κάκκο μαθητή της Β Τάξης που ως μέλος της Περιβαλλοντικής Ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ακουστική στο σχολείο μας» (με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Παναγιώτη Χατζηαντωνίου, Λαμπρινή Βουτσινά, Νόνη Αβραμίδου και Ιωάννα Μιντιλογλίτη) έχει αναλάβει την ηχοληψία και βιντεοσκόπηση όλων των εμφανίσεων της χορωδίας Canto Experimental.

{youtube}2GMPkqvTd58{/youtube}

{youtube}zLsIq5GeNX8{/youtube}

{youtube}LnPMg6yws1s{/youtube}

{youtube}0w7D0IrklbI{/youtube}

 {youtube}w7l5pptSMSA{/youtube}

{youtube}gKvWLLBbLXQ{/youtube}