eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Διάκριση του Σχολείου μας στο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης 2017

Το διήμερο 27 & 28 Ιανουαρίου, 24 παιδιά του Ομίλου Μαθηματικών του σχολείου μας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC), που οργάνωσε το Anatolia College στο πλαίσιο του 6ου Μαθητικού Συνεδρίου ACSTAC (Anatolia College Science and Technology Annual Conference).
Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης αποτελεί μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων.
Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα (προημιτελική, ημιτελική και τελική φάση) διαιρεμένοι σε οκτώ ομάδες των τριών και κατόρθωσαν να αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας στον τελικό με μια από τις προαναφερθείσες ομάδες. Στην τελική κατάταξη, το Σχολείο μας κατέκτησε την τρίτη θέση με την ομάδα των: Ηλία Γαλάνη (Β1), Κουτρουμπίνα Βασίλη (Β1) και Φίλιππο Φούσκα (Β2).
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην 24μελή ομάδα των μαθητών μας, καθώς όλοι επέδειξαν φίλαθλο, συνεργατικό πνεύμα και απαράμιλλο ήθος και δικαιούνται να μοιραστούν τη χαρά της νίκης.
Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη στατιστική δυσκολία της διάκρισης, καθώς στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος 112 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα, ως εκ τούτου, το διαγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλότατο, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά μας στους/τις μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς όλων των συμμετεχόντων σχολείων.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Anatolia College και ιδίως την κ. Χάιδω Σαμαρά για την ευγένεια και την φιλοξενία που τύχαμε και να τους συγχαρούμε για το πολυσύνθετο και σημαντικό τους εγχείρημα.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του Ομίλου Μαθηματικών


Αθανασία Μπαλωμένου, ΠΕ03            Δέσποινα Πλώτα, ΠΕ03
   Δ/ντρια ΠΓΠΠ