eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Απολογισμός Επιμορφωτικής Συνάντησης Εταίρων, ΠΑΤΡΑ, Ιανουάριος 2015

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Επιμορφωτικής Συνάντησης του Προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 - KULTURKIOSK, που έλαβαν χώρα στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών από τις 20 έως τις 24 Ιανουαρίου 2015.


Οι δεκαεννέα (19) εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι από τα έξι συμμετέχοντα σχολεία-εταίρους (Φιλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία και Ουγγαρία), με έβδομο το δικό μας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου μας, παρακολούθησαν διδασκαλίες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων (Μαθηματικά, Φυσική, Γυμναστική, Ιστορία, Αγγλικά και Γερμανικά), παρακολούθησαν εργαστήρια (workshops) για τη χρήση λογισμικών και των ΤΠΕ στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Βιολογία, στις Ξένες Γλώσσες, στην Πληροφορική και επιμορφώθηκαν στη ενσωμάτωση διαδικτυακών εργαλείων & εφαρμογών στη διδακτική πράξη (google drive / QR-Codes / kahoot / weebly / open eclass). Σημαντική ήταν και η παρουσία των μαθητών μας στην επιμόρφωση. Δύο μαθητές της Β' τάξης παρουσίασαν στους εκπαιδευτικούς (στα Αγγλικά και στα Γερμανικά), πως μπορούμε με τη χρήση PPT, να δημιουργήσουμε ένα εικονικό Μουσείο! Μέλη του προγράμματος «Η ακουστική στο Σχολείο μας» παρευρίσκονταν στις παρουσιάσεις, μαγνητοσκοπώντας την εκδήλωση.


Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας, να επισκεφθούν την αρχαία Ολυμπία, το δάσος της Φολόης, τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και τελικά να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος Erasmus+KA2 και η Διεύθυνση του ΠΠΓΠΠ επιθυμεί από τη θέση αυτή να ευχαριστήσει, πέραν του Προσωπικού και των μαθητών/τριών του Σχολείου μας, όλους όσοι συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή και την επιτυχή έκβαση της Συνάντησης.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους πάντοτε πρόθυμους συνεργάτες του Σχολείου μας:
? Ζαχαροπλαστεία Μυλωνά
? Patras Catering
? Καρναβαλικό Κομιτάτο
για την άριστη ποιότητα και την αφιλοκερδή προσφορά τους.