eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Ανασκόπηση εργασιών της 4ης Συνάντησης με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Προγράμματος ERASMUS+KA2  KULTURKIOSK (6-12 Μαΐου 2016)

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 4ης συνάντησης με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 - KULTURKIOSK, που έλαβε χώρα στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών από τις 6 έως τις 12 Μαΐου 2016.

Οι τριανταένα (31) μαθητές μαζί με τους δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικούς από τα έξι συμμετέχοντα σχολεία-εταίρους (Φιλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία και Ουγγαρία) συνεργάστηκαν εποικοδομητικά πάνω στη θεματική του έργου με τους συμμετέχοντες εικοσιεννέα (29) μαθητές και δώδεκα (12) εκπαιδευτικούς του δικού μας Σχολείου.

Πριν επισκεφτούν την Πάτρα οι Ευρωπαίοι μαθητές είχαν ήδη επιλέξει τα Μουσεία που τους ενδιέφεραν (το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, την Εστία Επιστημών και το Ζωολογικό Μουσείο του τμήματος Βιολογίας). Η επιλογή αυτή έγινε μέσα από τα σχετικά βίντεο, που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του Σχολείου μας. Κατά την εδώ παραμονή τους οι Ευρωπαίοι μαθητές κι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σ? αυτά, φωτογράφησαν τα εκθέματα που τους ενδιέφεραν, κατέγραψαν χρήσιμες πληροφορίες και μετά εκπόνησαν εργασίες (ψηφιακά) σχετικά με το έργο στο Σχολείο μας.

Τελικό προϊόν του Προγράμματος θα είναι ένας Οδηγός Μουσείων (των συγκεκριμένων Μουσείων που έχουν επιλεγεί από τους Εταίρους) από νέους για νέους, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση του έργου τον Αύγουστο 2017, θα είναι προσβάσιμος σε όλους στο διαδίκτυο (OER).

Οι μαθητές (χωρισμένοι σε «μικτές» ομάδες) με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της κάθε ομάδας, αποφάσισαν με ποιον τρόπο θα παρουσιάσουν τη θεματική του Μουσείου που είχαν επισκεφτεί. Πρώτα, επέλεξαν τα εκθέματα-αντικείμενα του Μουσείου, όπου θα εστίαζαν την εργασία τους, και μετά εστίασαν στον τρόπο με τον οποίο θα την παρουσίαζαν, δηλ. ποιο διαδικτυακό εργαλείο θα ήταν πιο κατάλληλο (σ? αυτό το σημείο βοήθησαν και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ομάδων). Στο τέλος, όλες οι ομάδες παρουσίασαν στην ολομέλεια την εργασία τους.

Είναι καταπληκτικό, το τι μπόρεσαν να κάνουν οι μαθητές μέσα σε δύο μόνον μέρες! Όλων οι δουλειές ήταν καταπληκτικές και πρωτότυπες! Χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία όπως prezi, sway, PPT, animaker, Aurasma (augmentedreality), thinglink, utellstory, learningApps, kahoot, QR-Codes κλπ.

Οι ευρωπαίοι μαθητές κι εκπ/κοί συνοδευόμενοι από έλληνες μαθητές κι εκπ/κούς επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Πάτρας, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Στάμος, την Πινακοθήκη του Μεσολογγίου, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Πινακοθήκης του Δήμου, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών. Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στην Ναύπακτο με την υποδοχή από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, κ. Αντώνη Φράγκο.

Η εβδομάδα παραμονής των ευρωπαίων μαθητών και καθηγητών στην Πάτρα κύλησε γρήγορα. Οι καινούργιες γνωριμίες εξελίχτηκαν σε νέες φιλίες, όπως φάνηκε και στο αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Σχολείο μας, την Τετάρτη (11.05.2016) το βράδυ! Με έκδηλη την συγκίνηση στα πρόσωπα όλων και κάπου κάπου ένα δάκρυ στα μάτια, μαθητές και καθηγητές φωτογραφήθηκαν και αποχαιρετίστηκαν με την υπόσχεση «να μην χαθούμε» και την προσμονή της επόμενης συνάντησης της Ομάδας το Νοέμβριο 2016 στη Νάπολι!

   H Δ/ντρια  ΠΓΠΠ          Η Συντονίστρια Erasmus+ Προγράμματος ΠΓΠΠ

Αθανασία Μπαλωμένου                                   Ιωάννα Χαρδαλούπα

 

https://spark.adobe.com/page/taZBt/