eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Πρόσκληση των γονέων/κηδεμόνων του Σχολείου μας σε εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2: "EduWeb"  

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί τους γονείς/κηδεμόνες σε εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA2 (ΕduWeb, 2016-2018), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, την Τρίτη 22.11.2016 και ώρα 13.00 - 14.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΓΠΠ.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: 

1) Χριστοπούλου Σοφία, Προϊσταμένη Επιστημονικής - Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλαδας  

2) Λούβρης Άρης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Συντονιστής Έργου "ΕduWeb", Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  

 Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με κωδική ονομασία «EduWeb» και πλήρη τίτλο «Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web» συντονίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Οι εταίροι του προγράμματος είναι: από την Ελλάδα το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Λύκειο Αραδίππου από την Κύπρο, το Bournemouth University και τοΙsle of Portland Aldridge Community Academy από τη Μεγάλη Βρετανία, το Ufficio Scolastico Regionale per il Veneto και το Istituto Istruzione Superiore – EINAUDI- SCARPA από Ιταλία και το Ministry of Youth and Sports of the Republic of Bulgaria της Βουλγαρίας. Η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Key Action 2: Strategic Partnerships for school education.

Το  EduWeb έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων / ινστιτούτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου. Στόχος είναι οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές των ψηφιακά αναλφάβητων ενηλίκων μελών των οικογενειών τους, στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου.