eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Τελετή Βράβευσης 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Ο ξένος ? ο άλλος ? ο διαφορετικός» 

Το Σάββατο 4 Απριλίου, έλαβε χώρα στην αίθουσα θεάτρου του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών η τελετή λήξης του 1ου Πανελλαδικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Ο ξένος ? ο άλλος ? ο διαφορετικός», που συνδιοργάνωσαν το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Το Διαγωνισμό, ως πραγματωμένη πλέον ιδέα, χαιρέτησαν η Προϊσταμένη Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφία Χριστοπούλου και οι «οικοδέσποινες» Διευθύντριες κ. Αθανασία Μπαλωμένου για το Π.Π.Γ. Παν/μίου Πατρών και Σοφία Κωτσελένη για το Π.Π.ΓΕΛ. Παν/μίου Πατρών. Στις μαθητικές συμμετοχές αναφέρθηκαν η κ. Δώρα Μέντη από το Π.Π.Γ.Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, που επέδειξε τα στατιστικά στοιχεία με την «ανθρωπογεωγραφία» του Διαγωνισμού (σχολεία και περιοχές από όπου προέρχονται οι συμμετέχοντες), η κ. Μαίρη Σιδηρά από το Π.Π.Γ.Παν/μίου Πατρών, που επιχείρησε να κωδικοποιήσει τα κύρια αισθητικά συγκλίνοντα γνωρίσματα των μαθητικών έργων, και η κ. Χριστίνα Καραντώνη από το Π.Π.ΓΕΛ. Παν/μίου Πατρών, που σχολίασε επιγραμματικά και ευφάνταστα τη « νεανική περιπέτεια του λόγου».

Την εκδήλωση τίμησαν και οι συγγραφείς Βασίλης Λαδάς (πεζογράφος και ποιητής) και Σπύρος Βρεττός (ποιητής), μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού, που σχολίασαν το υψηλό επίπεδο και τις θεματικές και καλλιτεχνικές ροπές που διαφάνηκαν σ? αυτόν.

Ακολούθησε η βράβευση των βραβευθέντων και διακριθέντων μαθητών από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό μας. Τη χαρά μας ενέτεινε η φυσική παρουσία ορισμένων από τα παιδιά αυτά, όπως επίσης και η παρουσία των γονέων τους.

Στο τέλος, μαθητές από τον Όμιλο Λόγου Τέχνη και από τον Όμιλο Γλώσσας του σχολείου μας παρουσίασαν εν είδει θεατρικού αναλογίου αποσπάσματα από τα βραβευμένα και διακριθέντα ποιήματα και διηγήματα, αποδίδοντας τιμή στους νεαρούς δημιουργούς, από τους οποίους οι παρευρισκόμενοι προτίμησαν να διαβάσουν οι ίδιοι αποσπάσματα από τα έργα τους.

Ένα πρωινό και μια εκδήλωση που αναδίδει για τη μνήμη όλων μας το άρωμα της «εκλεκτής συγκίνησης» και τη γλυκιά παραμυθία της προσδοκίας?

 

Η υπεύθυνη καθηγήτρια                                   Η Διευθύντρια

 

Μαίρη Σιδηρά                                                  Αθανασία Μπαλωμένου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ