eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Τελετή Βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Το Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 12:30, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών η τελετή βράβευσης των μαθητών ανά την Ελλάδα των οποίων τα έργα διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς: ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Ο Διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τόσο ως προς την ποσοτική -201 έργα από 94 σχολεία- και, πρωτίστως, ποιοτική συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, τόσο στην κατηγορία της ποίησης όσο και σε αυτήν του διηγήματος, συνιστά για τη μαθητική νεολαία της χώρας μας έναν εντυπωσιακό δείκτη για την ανθρωπιστική όραση, την ευαίσθητη θέαση των ανθρωπιστικών προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου, ιδιαίτερα του προσφυγικού, αλλά και την ικανότητα σύνθεσης έργων μυθοπλαστικής φαντασίας και ποιητικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διαβαστούν ενδεικτικά αποσπάσματα από έργα των συμμετεχόντων μαθητών, ενώ οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Διαγωνισμού κ. Αθανασία Μπαλωμένου, Διευθύντρια του Π.Γ.Π.Π., και Μαίρη Σιδηρά, Φιλόλογος, θα μιλήσουν για τις στατιστικές παραμέτρους αλλά και τις θεματικές και υφολογικές ιδιαιτερότητες του φετινού Διαγωνισμού. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ. Άννα Κατσιγιάννη, Επίκουρος Καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και οι συγγραφείς της πόλης μας κ. Βασίλης Λαδάς και Σπύρος Βρεττός. Τέλος, η Χορωδία του Σχολείου μας, υπό τη διεύθυνση της κ. Μιντιλογλίτη, και οι κ. Μαριβάσια Κολλιοπούλου και Παναγιώτα Πούλιου από την «Πατραϊκή Μαντολινάτα» θα πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση.