eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας 2013-2014: «Ελλήνων Λογο-Παίγνια»

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Δίκτυο του ΚΕΣΥΠ «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» με το πρόγραμμα «Ελλήνων Λογο-παίγνια». Στο πλαίσιο της σχετικής δραστηριοποίησής μας:
? Πήραμε εκτενή συνέντευξη από τον κ. Β. Κατσικονούρη, ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας, προκειμένου να παραστεί σε αφιερωματική εκδήλωση που είχαμε προετοιμάσει προς τιμήν του ως Δίκτυο «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» και ως Όμιλοι Θεάτρου, Γλώσσας και Τοπικής Ιστορίας. Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις 21 Φεβρουαρίου, οργάνωσαν οι κ. Σιδηρά και Πλακούδα, ενώ κοινού για το Δίκτυο και για τους προαναφερόμενους Ομίλους ο Σιδηρά, Πλακούδα και Αργυρίου.
? Η κ. Πλακούδα με μαθητές του Δικτύου πήρε εκτενή συνέντευξη από τον παρουσιαστή και διάσημο για την πολυγλωσσία και την αισθητική του καλλιέργεια κ. Αλέξη Κωστάλα, με αφορμή τη συνεύρεσή τους στο Μαθητικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας.
? Στις 10 Απριλίου, οι κ. Αργυρίου και Σιδηρά συνόδεψαν ομάδα μαθητών στην Αγορά Αργύρη, ώστε να συμμετάσχουμε στην τελική εκδήλωση για τα προγράμματα και το Δίκτυο «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» του ΚΕΣΥΠ. Η κ. Σιδηρά είχε τη γενική σκηνοθετική επιμέλεια για μία μισάωρη παράσταση αποσπασμάτων, σε ενιαία φόρμα, από έργα του Βασίλη Κατσικονούρη, τα οποία επιμέρους δίδαξαν οι κ. Αργυρίου, Πλακούδα και Σιδηρά. Η εργασία αυτή επιλέχθηκε ως τμήμα της γενικότερης προσπάθειάς μας να μελετήσουμε την παρουσία της ιδιότυπης νεανικής φωνής στο θέατρο.
? Στις 7 Μαΐου, η κ. Αθανασία Μπαλωμένου με μαθητές του Δικτύου και του Ομίλου «Μαθηματικά και Τέχνη» πήρε συνέντευξη από τον μουσικό και μαθηματικό κ. Θάνο Μικρούτσικο.
? Κατά τη διάρκεια του έτους, ασχοληθήκαμε ως ομάδα με τη μελέτη δοκιμίων σχετικών με τον προβληματισμό που γεννά κάθε απόπειρα μετάφρασης και με την ιδιοτυπία του θεατρικού λόγου.
? Συνθέσαμε ως ομάδα ερωτήσεις ? κουίζ, σε θέματα Λογοτεχνίας ? Γλώσσας. Η κ. Μπαλωμένου επιμελήθηκε σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν στη σχέση Γλώσσας και Μαθηματικών, κ.ά.

Δείτε την τελική παρουσίαση εδώ: (αρχείο ppt, ηχητικά αποσπάσματα από συνέντευξη κ. Κωστάλα: αρχείο1 m4a, αρχείο2  m4a)


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΣΙΔΗΡΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΛΑΚΟΥΔΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ