eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

 

Σύλλογος Διδασκόντων 2020-21

Κάντε κλικ στο όνομα του εκπαιδευτικού για να δείτε σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Σχοινάς Βασ., ΠΕ06-Αγγλικών, Διευθυντής

 Schoinas Vassilios

Διδάσκω Αγγλικά εδώ και 20 έτη και στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2001. Έχω υπηρετήσει επίσης και ως υπεύθυνος σχολικής βιβλιοθήκης ΕΠΕΑΕΚ για 3,5 έτη. Αποφοίτησα από το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Έχω διδάξει όλες τις ηλικίες μαθητών και σε όλα τα επίπεδα σπουδών και σε διαφορετικά σχολεία με μαθητές και μαθήτριες από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα. Επειδή από την αρχή θεώρησα το λειτούργημα του εκπαιδευτικού εξαιρετικά σημαντικό καθώς επηρεάζει και διαμορφώνει χαρακτήρες και προσωπικότητες, προσπάθησα να επιμορφώνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο, να εξελίσσομαι και να βελτιώνω τις διδακτικές μου μεθόδους. Ασχολούμαι επίσης εδώ και πολλά χρόνια με την εκπόνηση καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων στο σχολείο.

 

 

Αβραμίδου Καλ., ΠΕ02-Φιλόλογος

noni 1985: Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορικό-Αρχαιολογικό.

1985-1988: ΜΑ in Classical Studies (Ancient Greek and Latin), Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Boston College, Βοστόνη, ΗΠΑ (υπότροφος).

1988-1989: Βοηθός Διδασκαλίας και PhD candidate, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Boston University, Βοστόνη, ΗΠΑ.

1989-1990: Λέκτορας, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, University of Massachusetts, Βοστόνη, ΗΠΑ.

1991-σήμερα: Καθηγήτρια Φιλόλογος Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

1987-2002: Ελληνικά σχολεία ΗΠΑ (1991-94: Δ/ντρια Ελληνικού σχολείου Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Corona, ΝΥ, 2000-2002: Δ/ντρια Ελληνικού σχολείου Αγίου Γεωργίου, Bethesda, MD).

2002-2004: 1ο Γραφείο Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

2004-σήμερα: Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών.

2013-σήμερα: Μέλος του ΕΠΕΣ του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών.

1980: Έπαινος Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού διηγήματος.

2012: Βραβείο Αριστείας /Καινοτομίας στην Εκπαίδευση.

Ξένες Γλώσσες: Πτυχιούχος Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής.

Αργυρίου Αγ., ΠΕ02-Φιλόλογος

 

 

argy  Η Αργυρίου Αγγελική είναι καθηγήτρια  φιλόλογος στη Β/θμια Εκπ/ση,  πτυχιούχος του Φιλολογικού-Κλασικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Μετεκπαίδευσης ΣΕΛΜΕ. Γνωρίζει την Αγγλική και  τη Γαλλική Γλώσσα. Έχει πιστοποιημένες γνώσεις  στην «Αξιοποίηση της Τεχνολογίας της Πληροφορίας & των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπ/ση».  Υπηρετεί δεκαέξι χρόνια στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Παν/μίου Πατρών.

Σταυρόπουλος Πέτρος, ΠΕ86-Πληροφορικός

   .... ....

Αρμόνη Αγγ., ΠΕ86-Πληροφορικός

   .... ....

 

Βουτσινά Λαμ., ΠΕ04.01-Φυσικός

 


nelli 
Η Βουτσινά Λαμπρινή είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Διδακτική των Θετικών Επιστημών, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Αξιολόγηση και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση», από το ΤΕΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα  ερευνητικά της  ενδιαφέροντα είναι: Ιστορία και Φιλοσοφία των Φ.Ε., αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των Φ.Ε.

 

Διπλάρη Χρ., ΠΕ05-Γαλλικών

Diplari Christina Η Χριστίνα Διπλάρη είναι πτυχιούχος των Τμημάτων Γαλλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (κατεύθυνση «Οργάνωση-Διοίκηση Εκπαίδευσης και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων») και Διδακτορικού Διπλώματος στις «Επιστήμες της Αγωγής» από το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

 

 

Ευσταθίου Ιωάν., ΠΕ02-Φιλόλογος

eustathiou 

Η Ιωάννα Ευσταθίου, είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας,  με κατεύθυνση την Αρχαιολογία & Ιστορία Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος  στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» με θέμα διπλωματικής: «Το Μουσείο ως περιβάλλον μάθησης και εκπαίδευσης. Μαθησιακές ευκαιρίες - Σχολικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου». και Διδακτορικού Διπλώματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου  με τίτλο: ««Το Εικονικό Μουσείο στην Εκπαιδευτική πράξη».  Είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων, έχει δημοσιεύσεις κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους, δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και εισηγήσεις σε εθνικά και παγκόσμια συνέδρια.  Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών ενηλίκων, διαθέτει προϋπηρεσία σαν εκπαιδεύτρια ενηλίκων στην Ιστορία τής Τέχνης και στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα. Έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του θεσμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» και  της έχει απονεμηθεί τιμητική διάκριση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Σωκράτης – Grundtvig. Είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά (ξενόγλωσσα και ελληνόγλωσσα), όπως και σε Συνέδρια. Εργάστηκε στο παρελθόν ως αρχαιολόγος και από το 1991 έως σήμερα διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την ειδικότητα της Φιλολόγου.

 

 

 

Λαλιώτης Παρ., ΠΕ01-Θεολόγος

  Γεννήθηκα στην Πάτρα το έτος 1970. Στην ίδια πόλη έκανα τις βασικές μου σπουδές και αποφοίτησα από το 6ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με γενικό βαθμό «Άριστα». Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικεύσεως στο αντικείμενο της Θεολογίας της Καινής Διαθήκης. Στην Μέση Εκπαίδευση διορίστηκα το έτος 2001 μετά από επιτυχή εξέταση στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών σε: Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά. 

 

Μιντιλογλίτη Ιωάν., ΠΕ16-Μουσικός

   .... ....

Πλακούδα Αικ., ΠΕ02-Φιλόλογος

 

plakouda Η Κατερίνα Πλακούδα είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι υποψήφια διδάκτορας του Τομέα Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ με αντικείμενο τη Νευρογλωσσολογία. Έχει πιστοποιημένες γνώσεις στην «Αξιοποίηση της Τεχνολογίας της Πληροφορίας & των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπ/ ση» και μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Τα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη Νευροβιολογία της Γλώσσας, τις επίκτητες διαταραχές του Λόγου και τη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Διδάσκει στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2004.

Πούλου Παρ., ΠΕ04.04-Βιολόγος

 

  Κατάγομαι από την Αργολίδα. Τελείωσα το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο στην Ιατρική Σχολή. Έχω Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Εφαρμογές των Βασικών Ιατρικών Επιστημών και Διδακτορικό Δίπλωμα με τίτλο διατριβής: «Αλληλεπιδράσεις των συστημάτων νευροδιαβίβασης ντοπαμίνης/αδενοσίνης στον εγκέφαλο των "weaver" μυών, γενετικού μοντέλου ντοπαμινεργικής απονεύρωσης». 

Ρήγα Βασ., ΠΕ03-Μαθηματικός

Riga Vassiliki 

Η Βασιλική Ρήγα κατάγεται από την Καλαμάτα Μεσσηνίας και εργάζεται ως μαθηματικός από το 2002.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Πανεπιστημίου Πατρών) με θέμα «Μαθηματικά των υπολογιστών και των αποφάσεων».
Ενδιαφέροντα: Μαθηματικά, Αστρονομία.

 

 

Σιδηρά Μαρ., ΠΕ02-Φιλόλογος

 

Sidira Mary

Η Μαίρη Σιδηρά είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών (Α.Ε.Ι.). Τελείωσε τη Φιλολογία Αθηνών και έχει MSc από τη Φιλολογία Πατρών στη Λογοτεχνία και τη Γλώσσα. Έχει δημοσιεύσει ένα θεατρικό παραμύθι, τον Ασχημάνθρωπο. Από το 1995 ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο.

 

Πότου Αναστασία, ΠΕ02-Φιλόλογος

   .... ....

 

Σουλιώτη Σπυριδούλα , ΠΕ03-Μαθηματικός

  

.... ....

 

Ρεντζή Μαρία , ΠΕ06-Αγγλικών

  

.... ....

Χαλκιοπούλου Αντ., ΠΕ11-Φυσ. Αγωγής

   .... ....

Χαρδαλούπα Ιωάν., ΠΕ07-Γερμανικών

Chardaloupa Johanna  Ιωάννα Χαρδαλούπα, MEd. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, τμήμα Γερμανικής Γλώσσα και Φιλολογίας. Παρακολούθηση Μεταπτυχιακών μαθημάτων στο Eberhart-Karls Universität Tübingen / Γερμανίας. Μεταπτυχιακός τίτλος Ειδίκευσης στη Γερμανική Γλώσσα από το ΕΑΠ. – εξειδίκευση στις ΤΠΕ. Διδάσκει από το σχολ. Έτος 2005-2006 στο Σχολείο. Είναι επιμορφώτρια του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης (Μ.Π.Ε.) εκπ/κων, στο Π.Ε.Κ. Πατρών καθώς και για το Ενιαίο Πλαίσιο Σπουδών Ξένων Γλωσσών.