eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Επίσκεψη των παικτών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Πάτρας στο Σχολείο μας.

Με αφορμή την ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων οι παίκτες του Απόλλωνα Πάτρας βρέθηκαν στο Σχολείο μας στις 17 Μαρτίου 2014.

Η Διευθύντρια κ. Αθανασία Μπαλωμένου και ο Σύλλογος Διδασκόντων προσκάλεσαν τους καλαθοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα για να συζητήσουν με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Β και Γ τάξεων σχετικά με το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα μέσα από τον αθλητισμό και την παιδεία.
Η εκδήλωση, ξεκίνησε ως ιδέα και οργανώθηκε από τον καθηγητή Αγγλικών του σχολείου Βασίλη Σχοινά, μετά από μια σειρά δραστηριοτήτων στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών σχετικά με την ιστορία των κινημάτων για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα στις Η.Π.Α. και στη Νότιο Αφρική καθώς και με μεγάλες μορφές του αγώνα κατά του ρατσισμού όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Νέλσον Μαντέλα. Συμμετείχαν επίσης η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Αντιγόνη Χαλκιοπούλου και η φιλόλογος Αγγελική Αργυρίου στα πλαίσια διαθεματικών δράσεων σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού μέσα από τον αθλητισμό και την κατανόησή του ως φαινομένου στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.
Στο χώρο του σχολείου μας παρευρέθησαν οι παίκτες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Νίκος Αργυρόπουλος, Vladimir Petrovic, jeremiah Wilson, Lenny Daniel και Ronald Ross, καθώς και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Νιάρου. Οι παίκτες έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και συζήτησαν μαζί τους απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων σχετικά και με τις προσωπικές τους εμπειρίες για το ρατσισμό στις διάφορες ομάδες και τόπους που έχουν εργασθεί, και για τον τρόπο που μπορούμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο μέσα από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.
Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, οι παίκτες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ υπέγραψαν αυτόγραφα και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με μαθητές και εκπαιδευτικούς και βέβαια δεν αρνήθηκαν τη χάρη που τους ζήτησαν τα παιδιά να κάνουν μερικά σουτ και να επιδείξουν το ταλέντο τους στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου.

Δείτε σχετικά: (δεσμός1) και (δεσμός2)