eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Οι συμμετοχές μας στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

    • Το Σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα το τριήμερο 3 με 5 Απριλίου 2014. Η εκπροσώπισή μας έγινε με τέσσερις συμμετοχές, από τις 73 συνολικά συμμετοχές από Σχολεία της Αχαΐας, της Ηλείας και των Αθηνών. Συγκεκριμένα μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν:

 

  •  - Το "Αμμήν" του Κώστα Γαβρά, με υπεύθυνους καθηγητές τους Αθανασόπουλο Δημήτρη ΠΕ19 και Αργυρίου Αγγελική ΠΕ02.

 

  •  - Ψηφιακή Τέχνη με Μαθητικά, με υπεύθυνους καθηγητές τους Χατζηαντωνίου Παναγιώτη ΠΕ19 και Μπαλωμένου Αθανασία ΠΕ03. (παρουσίαση, βίντεο)

 

  •  - Γερμανόφωνη Ψηφιακή Εφημερίδα, με υπεύθυνους καθηγητές τους Χατζηαντωνίου Παναγιώτη ΠΕ19, Αβραμίδου Καλλιφρόνη ΠΕ02 και Χαρδαλούπα Ιωάννα ΠΕ07.(παρουσίαση, ψηφιακό έργο)

 

  •  - Αντιδρούμε στην ενδοσχολική βία, με υπεύθυνους καθηγητές τους Αθανασόπουλο Δημήτρη ΠΕ19, Κτενά Χριστίνα ΠΕ15 και Χαλκιοπούλου Αντιγόνη ΠΕ11. (παρουσίαση, βίντεο)

 

  • 4mfcdΤο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 10 πόλεις της Ελλάδας υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ), ενώ στην πόλη μας είχε την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, του ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας και του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π) Αχαΐας.

    Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν  έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής, ή σε δράσεις συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
    Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία:
    α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
    β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και
    γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

  •  

    Μετά την εξαιρετική επιτυχία του φεστιβάλ, ανυπομονούμε να συμμετέχουμε στο επόμενο. 
  •