eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (ΕΚΠΑ)

 Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

glosses1Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της ημέρας, το Σχολείο μας στις 26/09/2014 διοργάνωσε διαθεματική δράση στο μάθημα των αγγλικών, των γερμανικών, των γαλλικών προκειμένου να τονιστεί η σημασία της εκμάθησης των ξένων γλωσσών και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Θεματικός άξονας της διαθεματικής δράσης ήταν η ευρωπαϊκή κουζίνα. Ειδικότερα, οι μαθητές παρουσίασαν πληροφορίες για την κουζίνα της κάθε χώρας που μελετούν, ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες και ετοίμασαν αντιπροσωπευτικά φαγητά. Στη διαθεματική δράση ενεπλάκησαν και τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (αρχαία ελληνική κουζίνα) και των Θρησκευτικών (αγιορείτικη κουζίνα) θέλοντας να δοθεί έμφαση στη διαπολιτισμική κατανόηση. Έτσι, αξιοποιήθηκε λεξιλόγιο από την αρχαία ελληνική και Βυζαντινή περίοδο καθώς και από τις διδασκόμενες ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) σε μια "Εορτή γευσιγνωσίας" όπου οι μαθητές/τριες της Γ? τάξης έπρεπε να περιγράψουν στην αντίστοιχη γλώσσα ανάλογα αντιπροσωπευτικές συνταγές, τις οποίες είχαν υλοποιήσει. Το ακροατήριο έπρεπε να "μαντέψει" τα υλικά και είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει το τελικό προϊόν.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Λαλιώτη Παρασκευά (υπεύθυνο για την αγιορείτικη κουζίνα), την κα Αβραμίδου Καλλιφρόνη (υπεύθυνη για την αρχαία ελληνική κουζίνα), τον κ. Σχοινά Βασίλη (υπεύθυνο για την αγγλική κουζίνα), την κα Χαρδαλούπα Ιωάννα (υπεύθυνη για τη γερμανική κουζίνα) και την κα Διπλάρη Χριστίνα (υπεύθυνη για τη γαλλική κουζίνα).

glosses2