eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Προετοιμασία για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

 

kpg logoΗ πιστοποίηση της γλωσσομάθειας στο Δημόσιο Σχολείο στις ξένες γλώσσες που διδάσκονται (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) έχει εξαγγελθεί εδώ και χρόνια ως στόχος του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει δημιουργήσει επίσημο φορέα πιστοποίησης γλωσσομάθειας (http://kpg.auth.gr/index.php/el/ και http://rcel.enl.uoa.gr/kpg/) ο οποίος διεξάγει τις σχετικές εξετάσεις δύο φορές το χρόνο. Οι επιτροπές εξετάσεων των βαθμολογικών κέντρων στελεχώνονται με ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η εξεταστική διαδικασία διεξάγεται σε δημόσια σχολεία. Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας αποτελεί επίσημο τίτλο πιστοποίησης γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας και ακολουθεί την κλίμακα των επιπέδων γλωσσομάθειας που προβλέπει το κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εξέταση κάθε επιπέδου γλωσσομάθειας ελέγχει συγκεκριμένες επικοινωνιακές δραστηριότητες, κοινές για όλες τις εξεταζόμενες γλώσσες. 

Σκοπός του ΚΠΓ είναι η ισότιμη αξιολόγηση της γνώσης διαφόρων γλωσσών μέσω επαρκώς δοκιμασμένων και τυποποιημένων διαδικασιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν επικοινωνιακές ανάγκες στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρώπη. Το ΚΠΓ δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον και δεν συνεπάγεται οικονομικά οφέλη. Δεν είναι σύστημα πιστοποίησης που αναπτύσσεται, προκειμένου να αποφέρει κέρδη. Υποστηρίζεται από την πολιτεία, η οποία το επιχορηγεί, έτσι ώστε το κόστος συμμετοχής για τους υποψηφίους να είναι συμβολικό.

Με εκφρασμένη πλέον τη βούληση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. να προωθηθεί η πιστοποίηση γλωσσομάθειας μέσα από τις δομές των Πειραματικών Σχολείων και τη θεσμική πλαισίωση που αυτή προσφέρει, ξεκίνησε τη φετινή σχολική χρονιά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος πιστοποίησης ΚΠΓ στην Αγγλική γλώσσα με ένα πρόγραμμα προετοιμασίας 40 ωρών για την εξέταση Β1Β2 ΚΠΓ Μαΐου 2014. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν έλαβαν μέρος στις εξετάσεις.