eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

 1η Επιμορφωτική συνάντηση ομίλων του Σχολείου μας

roditis

 

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών η επιμορφωτική συνάντηση, η οποία οργανώθηκε από την Διευθύντρια κ. Αθανασία Μπαλωμένου και την εκπαιδευτικό κ. Δέσποινα Πλώτα σε συνεργασία με το κ. Σάκη Ροδίτη. Η επιμορφωτική αυτή συνάντηση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ομίλου των Μαθηματικών: «Από τη Λογική του Αριστοτέλη ..….στην λογική του Προγραμματισμού», και στόχο είχε τη σύνδεση των μαθηματικών με τη λογοτεχνία, η οποία αποτελεί μια από τις δράσεις του Ομίλου. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκτός από τους μαθητές του ομίλου των Μαθηματικών και εκπαιδευτικοί και μαθητές από τους Ομίλους: «Λόγου Τέχνη 3» και «Μικροί Αρχαιολόγοι 2» .
Ο κ. Σάκης Ροδίτης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα στις εφαρμογές της εναλλακτικής βιωματικής διδασκαλίας των Μαθηματικών στην εκπαίδευση, αρχικά συζήτησε με τους μαθητές για τη σύνδεση Μαθηματικών και Λογοτεχνίας με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Ο Πύργος του Β» το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό μαθηματικό μυθιστόρημα γεμάτο ιδέες, γρίφους, ιστορίες, μουσικές γραμμένο με χιούμορ. Τόνισε στους μαθητές αλλά και σε όλους του παρευρισκόμενους πόσο σημαντικό είναι να μην επιδιώκουμε τη διατύπωση του κανόνα αλλά τη συμμετοχή των μαθητών μας στην πορεία προς τον κανόνα, με μια διαδικασία που προωθεί παράλληλα την προσωπική ανάπτυξη των μαθητών καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε κοινωνικά προβλήματα και σε θέματα ανθρώπινων σχέσεων.
Στη συνέχεια της συνάντησης «έπαιξε» με τους μαθητές, με βιωματικό τρόπο. Μέσα από μαθηματικούς γρίφους και σπαζοκεφαλιές κατάφερε να διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Η συνάντηση αποτέλεσε τελικά μια όμορφη έκπληξη για τους μαθητές αλλά και για εμάς και πραγματικά ήταν μια ενδιαφέρουσα «μαθηματική περιπέτεια», η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί.