eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Μουσική Φιλανθρωπική Εκδήλωση του ΠΣΠΠ

filanthropiki 

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών (Γυμνάσιο και Λύκειο) πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην αμφιθεατρική αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών μουσικοποιητική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων.


Υπό τον τίτλο «Εν χορδαίς και οργάνοις», η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μυσταγωγική τελετή για τους παρευρισκόμενους, κατά την οποία η Κίχλη του Σεφέρη συνομίλησε με τον Βιβάλντι, ο Ελύτης με δυναμικές κιθάρες και ο Λειβαδίτης με τον πανηγυρικό τόνο της δημώδους μουσικής.


«Εν χορδαίς και οργάνοις», λοιπόν, θεωρώντας τόσο την Ποίηση όσο και την Μουσική όργανα κατάδυσης και ευαισθητοποίησης στην αλήθεια κάθε ζωοφόρου γέννησης, στη σκηνή του Αμφιθεάτρου του Μουσείου της πόλης μας εναλλάχθηκαν: ντουέτο μαντολίνων με τις Μαριβάσια Κολλιοπούλου και Ιωάννα Χατζάκη, το σύνολο παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, ντουέτα κιθάρας υπό την ευθύνη του κ. Μακρή και οι ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, που υπό τη μορφή ποιητικού ορατορίου (Γυμνάσιο) και δραματοποιημένης απαγγελίας (Λύκειο) απήγγειλαν ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Ζωής Καρέλλη, Τάσου Λειβαδίτη και Νικηφόρου Βρεττάκου.
Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, μαζί με αυτό των φιλανθρωπικών κουπονιών που διακινούν οι μαθητές του σχολείου θα δοθεί στη Φλόγα, την Κιβωτό της Αγάπης και στα Συσσίτια της Μητρόπολης, κατά παράκληση των μαθητών του Σχολείου.


Ευχαριστούμε πολύ τα μουσικά σχήματα που συνέπραξαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.