eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εστία Επιστημών

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016, η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην Εστία Επιστημών Πάτρας η οποία οργανώθηκε από την Διευθύντρια κ. Αθανασία Μπαλωμένου και την εκπαιδευτικό κ. Δέσποινα Πλώτα σε συνεργασία με τους υπευθύνους της Εστίας Επιστημών Πάτρας. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ομίλου των Μαθηματικών: «Από τη Λογική του Αριστοτέλη ..….στην λογική του Προγραμματισμού», και στόχο είχε τη σύνδεση των μαθηματικών με τη λογική, το συλλογισμό και τα αυτόματα ρομπότ, θεματολογίες οι οποίες αποτελούν μια από τις δράσεις του Ομίλου. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν μαθητές του ομίλου των Μαθηματικών οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από αυτή την επίσκεψη καθώς ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένας χώρο αναζήτησης της γνώσης, ανοιχτό και προσιτό στους μαθητές που θέλουν να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο και να κατανοήσουν τις έννοιες, τα φαινόμενα, τα επιτεύγματα της Επιστήμης.


Η κ. Χαρά Δημοπούλου υπεύθυνη στο χώρο της Εστίας Επιστημών καθώς και οι συνεργάτες της, κ.κ Πλατσάκης Οδυσσέας και Ματθαίου Αλέξης μας «μύησαν» στην γνώση έξω από τα στερεότυπα του κλασικού εκπαιδευτικού συστήματος.


Στο πρώτο μέρος της επίσκεψης ανακαλύψαμε τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης στον 1ο όροφο του κτιρίου και οι μαθητές «αλληλεπίδρασαν» και «προβληματίστηκαν» από την παρατήρηση αυτών. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα εκθέματα και κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους καταλήγοντας στη διατύπωση ερωτημάτων και προβληματισμών, με τη διδακτική συμβολή των καθηγητών της Εστίας.
Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι θεματολογίες ήταν οι ακόλουθες: 1η ομάδα: «Η λογική Πρόταση: Αλήθεια-Ψέμα», 2η ομάδα: «Ο Συλλογισμός – Κωδικοποίηση συλλογισμού» και η 3η ομάδα: «Το αυτόματο». Κάθε μια από τις ομάδες εργασίας με βιωματικό τρόπο συζήτησε και μελέτησε διάφορα προβλήματα στις αντίστοιχα ειδικά διαμορφωμένες αίθουσα της Εστίας, με σκοπό την σε βάθος κατανόηση της κάθε θεματικής ενότητας, πάντα με την διδακτική συμβολή των καθηγητών της Εστίας.


Στο τέλος της συζήτησης, η κάθε ομάδα επέλεξε δύο εκπροσώπους οι οποίοι συντόνισαν την μετέπειτα παρουσίαση των συμπερασμάτων της.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτέλεσε τελικά μια όμορφη έκπληξη για τους μαθητές αλλά και για εμάς και πραγματικά ήταν μια ενδιαφέρουσα «μαθηματική περιπέτεια», η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί.