eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

To πρόγραμμα crocus

Στα πλαίσια του προγράμματος Crocus το οποίο υλοποιείται στο σχολείο μας και αυτή την χρονιά, αποτίουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια Εβραϊόπουλα και στις χιλιάδες παιδιών που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, «Φυτεύοντας Ζωή και Ελπίδα».


Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία και με τον αντίστοιχο οργανισμό στην Ελλάδα, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ. Σχοινάς Βασίλης και κ. Πλώτα Δέσποινα έχουν οργανώσει ένα σύνολο δράσεων που αφορούν στην ενημέρωση των νέων ανθρώπων στο θέμα του Ολοκαυτώματος καθώς και στην ενίσχυση της γνώσης σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας.
Μια από αυτές τις δράσεις είναι και η δραστηριότητα «Φυτεύοντας Ζωή και Ελπίδα». Η σχολική μας μονάδα προμηθεύτηκε βολβούς κίτρινου κρόκου με σκοπό να φυτευτούν στη μνήμη των ενάμιση εκατομμυρίου Εβραιόπουλων που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα και των δεκάδων χιλιάδων άλλων παιδιών που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Τα κίτρινα άνθη φέρνουν στη μνήμη το κίτρινο άστρο του Δαβίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φοράνε.


Φυτέψαμε λοιπόν όλοι μαζί του παρεχόμενους βολβούς σε ζαρντινιέρες και γλάστρες με αγάπη και σεβασμό δίνοντας υπόσχεση να τους φροντίζουμε μέχρι να ανθίσουν. Προβληματιστήκαμε και συζητήσαμε καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα όμορφα λουλούδια μας θυμίζουν ότι ακόμα και μετά από τρομερά γεγονότα, αρχίζει ξανά μια νέα ζωή και μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πριν.

 

  •  crc cover