eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Διήμερο σεμινάριο με θέμα «Η Διδακτική του Ολοκαυτώματος»

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 (17:00-20:00) και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 (15:00-20:00) στην αίθουσα σεμιναρίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, το διήμερο σεμινάριο με θέμα «Η διδακτική του Ολοκαυτώματος», το οποίο οργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, δια του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, το Πειραματικό Λύκειο Πατρών (Λάγγουρα), το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας και το 9ο Γυμνάσιο Πάτρας.
Την ημερίδα χαιρέτησε ο Περιφερειακός Δ/ντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Κων/νος Γιαννόπουλος. Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών όπου με τη μέθοδο των ερωταποκρίσεων παρουσίασαν 15 ερωτήματα σχετικά με το Ολοκαύτωμα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου Πλώτα Δέσποινα, εκπ/κο ΠΕ03, και Βασίλειο Σχοινά, εκπ/κο ΠΕ06. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για την εξαιρετική εμφάνισή τους και για την αξιέπαινη προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το θέμα του Ολοκαυτώματος με ένα διαφορετικό τρόπο. Απευθύνουμε συγχαρητήρια στους μαθητές: Σγουράκη Δάφνη (Γ2), Σαλήκου Κωνσταντίνα (Γ2), Πουλαστίδη Μελιάννα (Γ2), Σπυροπούλου Ελίνα (Γ2), Πρωτόπαπα Καταλιένα (Γ2), Στεργιόπουλο Γεώργιο (Γ2), Τζελέπη Άννα (Γ2), Νικολοπούλου Νικολέτα (Γ2), Τερλέση Μαριλένα (Β2,) Φιλιππάτου Λυδία (Β2), Βανταράκη Φαίδρα (Β1), Κατσάρα Νίκη (Β1), Βουρλούμη Αθανάσιο (Β1), Ινέν Αλέξανδρο (Β1), Κριτσινέλια Νικόλαο (Β1), Γιαννόπουλο Ανδρέα (Β1), Παπαδοπούλου Σήλια (Β2), Μόσχου Αγγελική (Β2), Παπαδόπουλο Στάθη (Β2) , Νιάρο Γεώργιο (Β2), Σταματελάτου Ευαγγελία (Β2), Γαλάνη Ηλία (Β1), Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο (Β1), Δανάη Δρίζη (Β1), Βασιλείου Γιωλένα (Β1), Κωστοπούλου Ιοκάστη (Β1), Παλιουρά Αικατερίνη (Β2) και Μαναριώτη Μαρία (Β2).
Στο πρώτο μέρος της διημερίδας έγινε εισαγωγή στο σεμινάριο μέσα από την εισήγηση της Σοφίας Π. Χριστοπούλου: Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας με θέμα: «Εισαγωγή στο σεμινάριο. Γιατί να διδάσκουμε το Ολοκαύτωμα», η οποία έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές και τους στόχους του σεμιναρίου.

Στο δεύτερο μέρος της διημερίδας ακολούθησαν οι εισηγήσεις των εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας ως ακολούθως: (α) «Το πρόγραμμα Crocus του ΕΜΕ και η εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα μέσα από τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στο Γυμνάσιο», Βασίλειος Σχοινάς με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Αγγλική Λογοτεχνία από το ΑΠΘ, εκπ/κος κλάδου ΠΕ06 και (β) «Διδακτικό σενάριο: Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος – Μαθαίνοντας για το Ολοκαύτωμα μέσα της τέχνης», Πλώτα Δέσποινα με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων από το Παν/μιο Πατρών, εκπ/κος ΠΕ03, επιμόρφωση Yad Vashem.
Θέλουμε συνολικά να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την συμμετοχή τους στην πολύ ενδιαφέρουσα διημερίδα.