H εφημερίδα μας
Εκδόσεις
"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)
Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι»
ISBN: 978-618-81862-1-7
2η Επιμορφωτική συνάντηση ομίλων του Σχολείου μας
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017, στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών η επιμορφωτική συνάντηση, η οποία οργανώθηκε από την Διευθύντρια κ. Αθανασία Μπαλωμένου και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Πλακούδα Αικατερίνη, Χατζηαντωνίου Παναγιώτη, Πλώτα Δέσποινα, Βουτσινά Λαμπρινή και Πούλου Παρασκευή, σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Τερέζη Χρήστο, με γνωστικό αντικείμενο «Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλοσοφία».
Η επιμορφωτική αυτή συνάντηση υλοποιήθηκε στα πλαίσια των Ομίλων (α) των Μαθηματικών: «Από τη Λογική του Αριστοτέλη ..….στην λογική του Προγραμματισμού», (β) «Λόγου Τέχνη 3» και (γ) «όμιλος Φυσικών Επιστημών» .
Ο κ. Τερέζης Χρήστος, Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, από το 2001, με γνωστικό αντικείμενο “Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλοσοφία”, κατέχει δυο πτυχία καθώς και δυο διδακτορικούς τίτλους στην Φιλοσοφική Σχολή και στην Θεολογική Σχολή Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με την φιλοσοφία και με θέματα Αριστοτελικής φιλοσοφίας και έχει διδάξει σε πολλά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Αρχικά μίλησε για τη φιλοσοφία και τη σύνδεση της με τις άλλες επιστήμες, τονίζοντας ότι η φιλοσοφία μπορεί να ασχοληθεί με πολλά θέματα αλλά πάντα με σεβασμό στις άλλες επιστήμες. Τόνισε τη σημασία της Γεωμετρίας η οποία είναι απαραίτητη καθώς οδηγεί στην ισορροπία και την τάξη των πραγμάτων. Υποστήριξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να φιλοσοφεί με λογικά κριτήρια και ότι η φιλοσοφία αποτελεί την αρχή της φιλοσοφίας. Αναφέρθηκε στη θεματολογία των Ομίλων όπως για το τι σημαίνει η λέξη «λόγος» για αυτόν τον ίδιο καθώς και για την Αριστοτελική λογική. Ακολούθησε συζήτηση των μαθητών με τον καθηγητή κ. Τερέζη.
Η συζήτηση έκλεισε με τη φράση «Τα πάντα εν πάντω….» που σημαίνει «τα πάντα είναι όλα ..αλλά και καθένας εξαιρετικός».
Η συνάντηση αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα «φιλοσοφική περιπέτεια» για μαθητές και εκπαιδευτικούς!