eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

  • Πλακούδα Αικατερίνη, ΠΕ02

 


 

Μαθήματα: Γλωσσική Διδασκαλία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση.

 


Εκπαιδευτικό Υλικό:

Όμιλος Λογοτεχνίας: Λόγου Τέχνη Ι (2013-2014)

 

Αφού είδαμε τι λένε οι Νευροεπιστήμονες για τον τρόπο με τον οποίο ο Άνθρωπος κατακτά το Λόγο ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως βασικό εργαλείο της δουλειάς ή του λειτουργήματός τους το Λόγο. Συναντήσαμε τον πατρινό δημοσιογράφο Νίκο Ελευθερίου, τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τους ηθοποιούς Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Αιμίλιο Χειλάκη,  Αθηνά Μαξίμου, το συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, την ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, το στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, τον παρουσιαστή Αλέξη Κωστάλα, την ηθοποιό και πολιτικό Μαρία Κανελλοπούλου, τον πολιτικό Δημήτρη Κουτσούμπα, το θεατρικό συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη, τον ιερέα του Ι.Ν. Αγίων Τριών Ιεραρχών  του Πανεπιστημίου Πατρών αρχιμανδρίτη δρ. Πέτρο Μποζίνη, το συγγραφέα παραμυθιών Θανάση Σάλτα. Παράλληλα επικοινωνήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με τον Έλληνα συγγραφέα και δημοσιογράφο Νίκο Δήμου. Σε όλους θέταμε το ερώτημα ποια είναι η σχέση τους με το Λόγο, τι σημαίνει γι αυτούς η λέξη Λόγος και πώς τον αξιοποιούν στο επάγγελμα/ λειτούργημά τους.

 

Οι μαθητές παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και γι άλλα θέματα με τις προσωπικότητες που συναντούσαν και στη συνέχεια προσπαθούσαν να απομαγνητοφωνήσουν τις απαντήσεις τους, διαπιστώνοντας και οι ίδιοι τις θεμελιώδεις διαφορές προφορικού και γραπτού λόγου. Τέλος οι μαθητές έγραψαν τα δικά τους κείμενα σχετικά με τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τον Όμιλο.

 

 

Παρουσίαση Ομίλου (αρχείο ppt

 

Βίντεο με αποσπάσματα συνεντεύξεων:

{youtube}-HVGN1JBmvk{/youtube}

 

 


 

 

Αποστολή εργασίας στην κ. Πλακούδα

Στείλε την εργασία σου.

Αρχικά επίλεξε το αρχείο σου (επιτρεπόμενα είδη αρχείων: .zip, pdf, sb, sb2, ms office, libreoffice,...)

Στη συνέχεια γράψε το ονοματεπώνυμο σου και ό,τι σχόλιο θέλεις να προσθέσεις.

Τέλος κάνε κλικ στο κουμπί Αποστολή.

Required *