eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ – Φεβρουάριος 2019

Η προηγούμενη εβδομάδα 11 με 17 Φεβρουαρίου ήταν εξαιρετικά δημιουργική για το Σχολείο μας με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» έγινε ενημέρωση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες κατά τμήματα από εκπρόσωπο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εξέφρασαν απορίες και συζήτησαν για την ανακύκλωση και πως αυτή μπορεί να συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος αλλά και πως συμβάλλει σε μια πιο ορθολογική και οικονομική διαχείριση των συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Την επιμέλεια και οργάνωση της ενημερωτικής δράσης είχε η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» που αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Χαλκιοπούλου Αντιγόνη (ΠΕ11), κ. Διπλάρη Χριστίνα (ΠΕ05), κ. Αλεξανδροπούλου Αγγελική (ΠΕ86), κ. Αργυρίου Αγγελική (ΠΕ02), κ. Αρμόνη Αγγελική (ΠΕ86), κ. Βουτσινά Λαμπρινή (ΠΕ04.01), κ. Ευσταθίου Ιωάννα (ΠΕ02), κ. Σουλιώτη Σπυριδούλα (ΠΕ03) και τον εκπαιδευτικό κ. Λαλιώτη Παρασκευά (ΠΕ 01). ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου το τμήμα Γ2 της τρίτης γυμνασίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών UP FM με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, έχοντας ήδη την εμπειρία του ραδιοφώνου από την ενασχόλησή τους με την δράση του μαθητικού ραδιοφώνου SCHOOLTRAXX, μπήκαν στο στούντιο και συνδέθηκαν ζωντανά με σχολεία από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο μιας συνεργατικής δράσης του UP FM και της πλατφόρμας μαθητικού ραδιοφώνου European School Radio. Την όλη δράση συντόνισαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλης Σχοινάς σε ρόλο ηχολήπτη και χειριστή της ραδιοφωνικής κονσόλας και η φιλόλογος κ. Κατερίνα Πλακούδα που επιμελήθηκε τα κείμενα της ραδιοφωνικής ομάδας και το συντονισμό της. Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε εδώ (μέρος 1) και εδώ (μέρος 2).

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου οι ομάδες ρομποτικής του Σχολείου μας έλαβαν μέρος στα προκριματικά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στο νέο λιμένα Πατρών. Τα μέλη των ομάδων αγωνίστηκαν με ενθουσιασμό μετά από εβδομάδες εντατικής προετοιμασίας και μία από αυτές προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη των ομάδων ρομποτικής για την αγωνιστικότητα και την εργατικότητά τους καθώς και στις προπονήτριές τους, εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας κυρίες Σπυριδούλα Σουλιώτη και Παρασκευή Πούλου. Ευχόμαστε το καλύτερο στα παιδιά της ομάδας μας που θα αγωνιστούν στην Αθήνα!

Τέλος, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Βασιλείου Σχοινά και το ταλέντο του παλιού μας μαθητή Αντώνη Παπαγεωργίου που τώρα φοιτά στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, καλλωπίσθηκαν με καλλιτεχνικό γκραφίτι οι εξωτερικοί τοίχοι του σχολείου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ