eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Βράβευση μέσω «Μετα-Μόρφωσης»!

Το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ κατέκτησε η ομάδα του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ στον Μαθητικό Διαγωνισμό Mετα-Μόρφωση που συνδιοργάνωσαν το ΥΠΑΙΘ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΕ/ΤΔΕ. Ο εν λόγω Διαγωνισμός διαχύθηκε και υλοποιήθηκε κατά το β΄ τετράμηνο του σχολικού έτους 2018-2019, απευθυνόμενος σε όλα τα σχολεία της Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας.

Η ομάδα του σχολείου μας, απαρτιζόμενη από τους μαθητές,-τριες: Αλεξόπουλο Νίκο, Αυγουστάκη Μύρωνα, Γκουμοπούλου Παρασκευή, Δεπούντη Κωνσταντίνο, Καραχάλιου Χαρά και Παπαθανασίου Ιωάννα και υπό την εμψύχωση και τον συντονισμό της κ. Μιντιλογλίτη Ιωάννας, ΠΕ79, κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση από τις 12 συμμετοχές (έξι Γυμνασίων, δύο Γενικών Λυκείων και τέσσερις ΕΠΑΛ), μέσω της πρότασης: «Ψηφιακός Χάρτης».

Η τελική φάση του Διαγωνισμού έλαβε χώρα το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ/ΤΔΕ (Τριών Ναυάρχων 40), όπου πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη μεν ημέρα η παρουσίαση των μαθητικών προτάσεων και κατά τη δεύτερη και καταληκτική για τον διαγωνισμό η βράβευση.

Η ομάδα του σχολείου μας προκάλεσε ενθουσιασμό και συγκίνηση, καθώς τα νεαρά της μέλη κατόρθωσαν να οραματιστούν και να οργανώσουν σχεδιαστικά, μέσω του ψηφιακού κόσμου, μία συνολική πρόταση για τη μεταμόρφωση της πόλης μας, προσανατολισμένη στη βελτίωση της ζωής και τη διευκόλυνση του ανθρώπου – κατοίκου της, μία πρόταση πολυμετωπική που αφορούσε τους τομείς Τουρισμός/Περιήγηση στην πόλη, Μεταφορές/Επικοινωνία, Περιβάλλον, Τεχνολογικές Παροχές, Προσβασιμότητα του προϊόντος.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν ολόψυχα τους μαθητές/-τριες της ομάδας καθώς και την υπεύθυνη Καθηγήτρια.