eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Σπόροι ζωής, έργο ζωής. Χθες, σήμερα και αύριο

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2013-2014

 

Τη σχολική χρονιά 2013-2014 αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Σπόροι ζωής, έργο ζωής. Χθες, σήμερα και αύριο». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος κάναμε τις ακόλουθες δράσεις:

Διενεργήσαμε έρευνα πεδίου με ερωτηματολόγιο για τα γενετικά τροποποιημένα / μεταλλαγμένα προϊόντα.

Πήραμε σπόρους από την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» και φυτέψαμε λουλούδια και φυτώρια στον αύλειο χώρο τους Σχολείου μας.

Δημιουργήσαμε «εναλλακτικά» γλαστράκια από ανακυκλώσιμα υλικά.

  • Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα των Κηπουρών του Π.Π.Γ.Π.Π. http://sporoizois.weebly.com/ 
  • Επισκεφθήκαμε το ΚΠΕ Άμφισσας και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά μονοπάτια στη Φωκίδα».Στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές: α) να κατανοήσουν ότι η μυθολογία είναι ένας τρόπος ερμηνείας των διάφορων αλλαγών του περιβάλλοντος και η γνώση της δημιουργεί συνείδηση και πολιτισμό, β) να έρθουν σε επαφή με το σημερινό περιβάλλον (φυσικό και ανθρωπογενές), να κατανοήσουν τις μεταβολές που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν σ' αυτό και το ρόλο του ανθρώπου στις μεταβολές αυτές, γ) να κατανοήσουν τη διαχρονικότητα των μύθων για ένα αειφόρο περιβάλλον  και δ) να αντιληφθούν ότι η έννοια των αλλαγών στο χωρόχρονο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Με την ομάδα του περιβαλλοντικού προγράμματος «Σπόροι Ζωής: έργο ζωής. Χθες, σήμερα και αύριο», παρακολουθήσαμε την ημερίδα «Σώζουμε τη Μεσόγειο» την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Μ.Ε.Τ.& το Τμ. Γεωλογίας Π.Π. και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας στο πλαίσιο του Εορτασμού των Παγκόσμιων Ημερών Γαλλοφωνίας και Νερού, ως κεντρική εκδήλωση της έκθεσης «Μικροαπορρίμματα στη Μεσόγειο» & «Το πορτραίτο του θαλάσσιου πλαγκτόν». Στην ημερίδα μίλησαν οι ειδικοί επιστήμονες. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με μουσικές, τραγούδια και χορούς της Μεσογείου από Μουσικό Σύνολο μαθητών υπό τη Διεύθυνση της Μουσικού Ιωάννας Μιντιλογλίτη. Οι μαθητές ερμήνευσαν με τρόπο επαγγελματικό, με κέφι και παλμό τραγούδια όπως Μεσόγειος, Θάλασσα Πλατιά, Χάρτινο το φεγγαράκι, Caresse l'oc?an, Γλάρος κ.ά. Η κορύφωση της εκδήλωσης έγινε με τον Μέτοικο, όπου το Μουσικό Σύνολο των Μαθητών συνεργάστηκε με τη Χορωδία του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στις 06/03/2014 επισκεφθήκαμε την έκθεση «Μικροαπορρίμματα στη Μεσόγειο και το πορτραίτο του θαλάσσιου πλαγκτόν». Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας - Παράρτημα της Πάτρας. Στον σχεδιασμό της έκθεσης και των δράσεων που την συνόδεψαν έχουν συμβάλει οι οργανισμοί: Exp?dition Med, Tara Ocean, Μεσόγειος SOS. Η σχολική μας ομάδα συμμετείχε και στην εκπαιδευτική δράση «Βουτιά στη Μεσόγειο».

Η περιβαλλοντική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Αδαμαντία Αθανασοπούλου, Σέβη Αργυροπούλου, Ανθή Βούλγαρη Ρεβωφ, Λυδία Ζαχαροπούλου, Μαριεύα Καραχάλιου, Μιχαέλα Κυριακοπούλου, Σοφία Μιχαλοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσακουμάγκος, Λάμπης Αποστολόπουλος, Ελευθερία Μηχανετζή, Ελβίρα Μανδέλλου.

Την παιδαγωγική ομάδα αποτελούν η κα Αθανασία Μπαλωμένου, η κα Βασιλική Ρήγα, η κα Παρασκευή Πούλου και η κα Χριστίνα Διπλάρη.