eTwinning

   

etwinning logo 656x369

H εφημερίδα μας

Το περιοδικό μας

  da da issue2

Δυτικός άνεμος

Εκδόσεις

roda

"Τα ρόδα της αυγής..." (pdf)

Ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν
στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
του Π.Γ.Π.Π.: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς:
Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι» 

ISBN: 978-618-81862-1-7

Πειράματα και με τη Μουσική...

Σημαντική πρόκριση της Μικτής Χορωδίας των Πρότυπων - Πειραματικών Γυμνασίων της Πάτρας στο Φεστιβάλ της Castellammare di Stabia στην Ιταλία το Μάιο!
Στην Καρδίτσα βρέθηκε στις 7-9 Μαρτίου 2014 η Μικτή Χορωδία των Πρότυπων ? Πειραματικών Γυμνασίων της πόλης μας, προκειμένου να λάβει μέρος στην 6η Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης.
Υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής των Πρότυπων ? Πειραματικών Γυμνασίων κ. Ιωάννας Μιντιλογλίτη και συνοδεία του κ. Παναγιώτη Χατζηαντωνίου στο πιάνο (ο οποίος είναι και εκπαιδευτικός στο Πρότυπο ? Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/ μίου Πατρών) η Μικτή Χορωδία ερμήνευσε ιδιαίτερα μουσικά κομμάτια με έντονο το χαρακτηριστικό του πειραματισμού: Από το εξαιρετικό Adiemus του Jenkins και το πολυτραγουδισμένο ?Memories? των Cats μέχρι το χορικό από τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή «Ύπνε» σε μουσική του συνθέτη Αντωνίου (που ήταν και ο τιμώμενος συνθέτης στη φετινή συνάντηση) και την έθνικ μινιμαλιστική απόδοση του «Χορού του Ζαλόγγου», όπως την οραματίστηκε η αμερικανίδα συνθέτρια Carol Burne.
Την εκδήλωση παρουσίασε με το μοναδικό του τρόπο ο πολύς Αλέξης Κωστάλας. Μάλιστα στο περιθώριο της συνάντησης μαθητές της χορωδίας, υπό την καθοδήγηση της κας Πλακούδα Αικατερίνης φιλολόγου του Σχολείου μας,  συνομίλησαν με τον  κ. Κωστάλα για την υπέροχη μουσικότητα των γλωσσών!
Η ιδιαίτερη ερμηνεία των τραγουδιών σε συνδυασμό με την εξαιρετική τους σκηνική παρουσία, έδωσε στην Μικτή Χορωδία των Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων ? η οποία ειρήσθω εν παρόδω συμμετείχε για πρώτη φορά στη συνάντηση - το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών στην πόλη Castellammare di Stabia στη Νάπολη της Ιταλίας!
Εμείς δεν έχουμε παρά να τους συγχαρούμε γι αυτή τους την επιτυχία!!!

{youtube}IKD86vwy99I{/youtube}